مقالات آموزشی

کلاژن چیست؟

کلاژن چیست؟

کلاژن نام پروتئینی است که در کل بدن انسان‌ها وجود دارد و نقش مهمی را ایفا می‌کند. این پروتئین در اغلب نقاط بدن از جمله غضروف‌ها، عضلات، استخوان‌ها، پوست، تاندون‌ها و زجاجیه چشم وجود دارد. طبق تحقیقات صورت گرفته حدود یک سوم از کل پروتئین‌های بدن را کلاژن تشکیل می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود که کلاژن اهمیت بسیار زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. کلاژن یک واژه یونانی است که معنای چسب دارد.

در حقیقت نیز کلاژن به عنوان چسبی شناخته می‌شود بافت‌های مختلف بدن را به یکدیگر متصل می‌کند. کلاژن انواع مختلفی دارد و وجود کلاژن کافی در بدن به حفظ سلامتی و زیبایی بدن کمک می‌کند. بدن به طور طبیعی کلاژن تولید می‌کند و اگر میزان آن کاهش پیدا کند باعث بروز مشکلات متعدد می‌شود. البته جای هیچ‌گونه نگرانی نیست چرا که با استفاده از مواد مغذی می‌توان کلاژن از بین رفته را دوباره جذب کرد.

مکمل‌های کلاژن چگونه باعث جوانسازی پوست می‌شود؟

استفاده از مکمل‌های کلاژن به منظور مشاهده تاثیر کلاژن در جوانسازی پوست نسبت به دیگر روش‌ها مناسب و ایده‌آل‌‌تر است. این روش مصرف مکمل که جزو روش‌های ضد تهاجمی ‌به شمار ‌‌می‌آید و نیازی به جراحی و تزریق ندارد، ضمن حفظ سلامت عمو‌‌می ‌بدن، شادابی را به پوست و مو ‌‌می‌بخشد.

مکمل‌ها دارای کلاژن هیدرولیز شده هستند که بسیار راحت توسط بدن جذب شده و سبب افزایش کلاژن پوستی می‌شود. علاوه بر این با استفاده از این مکمل‌های کلاژن، تولید الاستین نرمال نیز در پوست افزایش یافته که به خودی خود منجر به انعطاف پذیری پوست و جلوگیری از ایجاد چروک ‌‌می‌شود. همان‌طور که مشاهده کردیم مصرف مکمل کلاژن علاوه بر جوانسازی پوست موجب افزایش تولید مواد ضروری دیگر برای انعطاف پذیری و زیبایی و درخشانی پوست شده و تأثیر مضاعف دارد.

استفاده از مکمل‌های کلاژن به منظور مشاهده تاثیر کلاژن در جوانسازی پوست نسبت به دیگر روش‌ها مناسب و ایده‌آل‌‌تر است. این روش مصرف مکمل که جزو روش‌های ضد تهاجمی ‌به شمار ‌‌می‌آید و نیازی به جراحی و تزریق ندارد، ضمن حفظ سلامت عمو‌‌می ‌بدن، شادابی را به پوست و مو ‌‌می‌بخشد.

مکمل‌ها دارای کلاژن هیدرولیز شده هستند که بسیار راحت توسط بدن جذب شده و سبب افزایش کلاژن پوستی می‌شود. علاوه بر این با استفاده از این مکمل‌های کلاژن، تولید الاستین نرمال نیز در پوست افزایش یافته که به خودی خود منجر به انعطاف پذیری پوست و جلوگیری از ایجاد چروک ‌‌می‌شود. همان‌طور که مشاهده کردیم مصرف مکمل کلاژن علاوه بر جوانسازی پوست موجب افزایش تولید مواد ضروری دیگر برای انعطاف پذیری و زیبایی و درخشانی پوست شده و تأثیر مضاعف دارد.

انواع کلاژن

کلاژن یکی از عناصر اصلی سازنده بدن است که به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. هر یک از انواع کلاژن وظیفه خاصی را بر عهده دارد و به سلامت بدن کمک می‌کند. در حالت کلی 16 نوع کلاژن در بدن تولید می‌شود. در ادامه 4 نمونه از مهم‌ترین کلاژن‌های موجود در بدن را به شما معرفی می‌کنیم:

  • نوع 1: این نوع از کلاژن‌ها از بافت فشرده فیبر ساخته می‌شوند و حدود 90 درصد از کلاژن‌های موجود در بدن را تشکیل می‌دهند. کلاژن‌های نوع 1 در بافت استخوان، تاندون‌ها، پوست، غضروف‌ها، دندان‌ها و بافت‌های هم‌بند یافت می‌شوند.
  • نوع 2: این مدل از کلاژن‌های بدن وظیفه نرم کردن و افزایش انعطاف‌پذیری مفاصل را بر عهده دارند. کلاژن‌های نوع دوم اغلب در غضروف‌های کشسانی و الاستیک وجود دارند.
  • نوع 3: این نوع از کلاژن‌ها در بافت ماهیچه‌ها، اندام‌ها و رگ‌ها یافت می‌شوند و به کلاژن شبکه‌ای معروف هستند.
  • نوع 4: این مدل از کلاژن‌ها در لایه‌های پوست قرار دارند و نقش مهمی در فرآیند تصفیه و فیلتراسیون بدن ایفا می‌کنند.

فواید کلاژن بر سلامت پوست

جذب پروتئین کلاژن فواید بسیار زیادی بر روی سلامت پوست دارد. در این بخش مهم‌ترین فواید کلاژن برای سلامت پوست را به شما معرفی می‌کنیم:

  •         جلوگیری از پیری پوست: افزایش سن و عوامل محیطی بیرون باعث بروز مشکلاتی همچون خشکی پوست و ایجاد چین و چروک روی آن می‌شود. جذب مقدار کافی کلاژن به شما این امکان را می‌دهد که از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید و روند پیری پوست را به تعویق بیندازید.
  •         کمک به افزایش آبرسانی به پوست: یکی از اصلی‌ترین فواید کلاژن برای پوست، کمک به افزایش آبرسانی به پوست است. در واقع وجود مقدار کافی کلاژن در بدن باعث افزایش میزان رطوبت و انعطاف‌پذیری پوست را به دنبال دارد. همچنین با افزایش آبرسانی به پوست از ایجاد چین و چروک و شل شدن پوست نیز جلوگیری می‌کند.
  •         رفع سلولیت و ترک‌های پوستی: کلاژن به رفع سلولیت و ترک‌های پوستی نیز کمک می‌کند. کلاژن سلول‌های مرده پوست را با سلول‌های جدید جایگزین می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که پوستی شاداب، زیبا و جوان داشته باشید.
  •         جلوگیری از عفونت پوست در اثر زخم شدن: پوست ممکن است بر اثر عوامل مختلفی دچار زخم و آسیب‌دیدگی شود. وجود کلاژن کافی در پوست به دلیل خاصیت ضد باکتری که دارد از ایجاد عفونت برای پوست جلوگیری می‌کند

فواید کلاژن برای سلامت و قطع ریزش مو:

تأثیر کلاژن بر روی پوست و مو بر کسی پوشیده نیست. دریافت کلاژن به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید سلامت موهای خود را حفظ کنید و موهایی زیبا و پرپشت داشته باشید. با افزایش سن شاهد کاهش کلاژن موجود در بدن خواهید بود و این موضوع باعث بروز مشکلات متعدد برای پوست و مو می‌شود. میزان رشد و ضخامت موها تا حدود زیادی به وجود کلاژن بستگی دارد.

کلاژن پروتئینی قدرتمند و تأثیرگذار در سلامت موها است. کلاژن حاوی پروتئین‌های ضروری بدن است و زمانی که این ماده به اندازه کافی در بدن وجود داشته باشد از تغییر رنگدانه‌های مو جلوگیری کرده و به حفظ سلامت موها کمک می‌کند. پس اگر می‌خواهید از ریزش موی خود جلوگیری کنید و موهایی جوان و با طراوت داشته باشید باید کلاژن مورد نیاز بدن را به طور کامل تأمین کنید.

در کاهش تولید کلاژن چه عواملی موثر هستند؟

عوامل زیادی سبب کاهش تولید کلاژن در بدن یک فرد می‌شوند که با شناخت این عوامل و کنترل آن‌ها ‌‌می‌توان از دست رفتن کلاژن و همچنین پیر شدن پوست و مو و اندام‌های بدن را تا حدودی پیشگیری کرد. در ادامه چند نمونه از این عوامل را با هم بررسی می‌کنیم.

پیری

اصلی‌‌ترین و پررنگ‌‌ترین عامل که موجب کاهش تولید کلاژن در بدن می‌شود، افزایش سن و پیر شدن است. با افزایش سن فعالیت سلول‌های بدنی که وظیفه تولید کلاژن دارند کاهش یافته و در نهایت این کاهش کلاژن در پوست، مو، استخوان و غضروف دیده ‌‌می‌شود.

 

نور خورشید

قرار گرفتن در مقابل نور خورشید به مدت طولانی موجب سوختن بافت‌های پوستی و الیاف آن شده و در نهایت کلاژن و تولید آن را کاهش می‌دهد.

 

استرس

از دیگر عواملی که به طور مستقیم بر روی سلامت پوست و تولید کلاژن تأثیر ‌‌می‌گذارد، استرس و اضطراب زیاد است. در صورتی که فرد در طولانی مدت در استرس و تنش باشد ممکن است تغییرات هورمونی در کورتیزول وی رخ دهد و در نهایت تولید کلاژن کم شود.

 

سبک زندگی

سبک زندگی نیز بر روی تولید کلاژن بدن تأثیر مستقیم دارد. از جمله عواملی که منجر به کاهش تولید کلاژن ‌‌می‌شود ‌‌می‌توان به ورزش نکردن، خوردن بیش از حد غذاهای ناسالم و چرب، مشروبات الکلی، سیگار و دخانیات اشاره داشت.

 

بیماری‌های زمینه‌ای

بیماری‌های پوستی و زمینه‌ای نظیر پسوریازیس، لوپوس و نمونه‌های مشابه می‌تواند بر روی تولید کلاژن پوستی در ناحیه مورد نظر تأثیرگذار باشد.

 

دارو

دارو‌ها به خصوص داروهای آنتی بیوتیکی و تتراسایکلینی ممکن است در طولانی مدت منجر به کاهش تولید کلاژن بدن شوند.

 

مواد آرایشی نامرغوب

  • استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب و فیک یا تاریخ گذشته احتمال از بین رفتن کلاژن پوستی را به همراه ‌‌می‌آورد.
  • مصرف بیش از حد قندها
  • مصرف بیش از حد قند بر روی سلامت عمو‌‌می ‌بدن تأثیر منفی دارد که این تأثیر منفی در تولید کلاژن نیز مشاهده ‌‌می‌شود.

سخن پایانی:

کلاژن یکی از عناصر اصلی بدن است که در تمام نقاط بدن وجود دارد. کلاژن نوعی پروتئین است که حدود یک سوم پروتئین‌های بدن را به خودش اختصاص داده است. این پروتئین‌ها انواع مختلفی دارند و نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و مو ایفا می‌کنند. در این مقاله تأثیر کلاژن بر روی پوست و مو، منابع کلاژن، تفاوت کلاژن با ژلاتین و مواردی از این قبیل را مورد بررسی قرار دادیم. با دریافت کلاژن کافی می‌توانید عملکرد بدن خود را بهبود ببخشید و از بروز مشکلاتی همچون ریزش مو جلوگیری کنید. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد.

 

برای خرید روی محصول کلیک کنید

ساشه کلاژن گلد
ساشه کلاژن بیوتی کلاژینو
قرص کلازن گلد آدریان

دیدگاهتان را بنویسید